Kirsikaste:
Tõsta kirsid (ei ole vaja eelnevalt sulatada), vesi ja suhkur potti. Lase keema tõusta, keeda ilma kaaneta madalal kuumusel 10 minutit. Sega väikeses kausis kartulitärklis külma veega. Vala potti, sega läbi ja lase keema tõusta. Tõsta pliidilt. Kaste maitseb hea nii soojalt kui külmalt.
Sõrnikud:
Klopi munad lahti, sega kohupiima ja rosinatega. Lisa omavahel segatud jahu, suhkur, küpsetuspulber, vanillisuhkur ja sool. Sega ühtlaseks. Lase tainal pool tundi seista. Vormi märgade käte vahel tainast u 6 cm läbimõõduga pontsakad pätsikesed. Pöörita neid kergelt nisujahus.
Kuumuta pannil õli ja võid (võta mõlemat samapalju). Küpseta madalal või keskmisel kuumusel (liiga kuumal pannil võivad sõrnikud minna kõrbema, kuid sisu jääb tooreks) kuldpruuniks. Selleks kulub paar minutit ühelt ja paar teiselt poolt. Paku kuumalt koos kirsikastmega.
Retsepti ja foto autor: Mari-Liis Ilover