M

Big Mac friikartulid

4

30 min

Vaja läheb:

Koostisained:
1 pakk Härmavilja kullakesi
150-200 g viilutatud marineeritud kurki
300-400 g seguhakkliha
100 g peekonikuubikuid
150 g riivitud või kuubikutes juustu
1-2 spl tomatipastat
1 tl paprikat
1 tl vahemere ürte
1 tl cayenne’i pipart
soola
pipart
praadimiseks õli

Juustukaste:
100 ml kohvikoort
100 ml vahukoort
100 g riivjuustu
2 spl toorjuustu (nt küüslaugu-ürdi)

Tee nii:

1. Pane pannile küpsetuspaber ja vala peale Härmavilja Kullakesed. Raputa peale soola ja pane ahju umbes 15-20 min või kuni kuldpruunid.
2. Pane praepannile õli ning lisa hakkliha. Raputa peale maitseaine segu ning tomatipasta.
3. Prae peekoni kuubikud krõbedaks ja lisa hakkliha.
4. Prae kuni hakkliha on läbi küpsenud.
5. Pane pliidile pott ning vala sisse kohvikoore ja vahukoore segu, kuumuta keskmisel kuumusel kuni koor hakkab aurama. Keera veidi kuumust vähemaks ja lisa juustud.
6. Sega segu aeglaselt ja pidevalt,et juust sulaks ühtlaselt, muidu võib kaste jääda tükki.
7. Vala küpsenud kullakestele hakklihasegu, riivitud juust või juustukuubikud, lisa marineeritud kurgi viilud ja vala peale juustukaste.
8. Kaunista värskete ürtidega. Soovi korral võib lisada rohelist sibulat või murulauku.

Retsepti autor: Retseptisahtel