Sulatata köögiviljad keskmise kuumusega pannil. Eesmärgiks on köögiviljadest vesi eemaldada, seega võta pann tulelt enne, kui need praadima hakkavad. Löö suuremasse kaussi munad, vahukoor, küüslaugupulber, sool ja pipar ning klopi kahvliga lahti. Kui köögiviljad on sulatatud, siis lisa need munasegu juurde ja sega uuesti läbi. Vala segu korralikult õlitatud ahjuvormi (kõige mugavam kasutada keeksivormi) ja küpseta 200 kraadides eelsoojendatud ahjus 30-35 minutit. Kui frittata on umbes pool aega ahjus olnud, siis puista peale riivitud juust. Las valmis frittatal enne tükkideks lõikamist mõned minutid vormis tahenda. Samal ajal tee kaste, mille jaoks sega omavahel hapukoor, hakitud roheline sibul, küüslaugupulber ja maitse järgi soola. Serveeri tükk frittatat koos hapukoorese kastmega. Sobib gluteenitalumatuse korral.
Retsepti autor: Kati Lehepuu