M

Juustune pastavorm köögiviljadega

4

50 min

Vaja läheb:

400 g Härmavili porgand, lillkapsas, brokoli
250 g kuiva pastat (näit. värvilisi pennesid)
3 küüslauguküünt
1 sibul
oliiviõli
0,5 tl tšillihelbeid
2 purki (kokku 800 g) purustatud tomateid
1 tl suhkrut
125 grammine pall mozzarella juustu
50 g parmesani juustu
soola, musta pipart

Tee nii:

Keeda pastat soolaga maitsestatud vees paar minutit vähem, kui pakil kirjas. Nõruta ja jäta ootele. Kuumuta pannil õli. Haki sibul ja küüslauk. Tõsta pannile, lisa tšillihelbed. Prae madalal kuumusel 5-7 minutit. Hoidu pruunistamisest! Vala pannile tomatikonservide sisu, lisa suhkur. Maitsesta soola ja pipraga. Sega läbi. Keeda kastet 5 minutit. Vala keedetud pasta ja kaste ahjuvormi. Sega läbi. Rebi mozzarella väiksemateks tükkideks ja raputa need vormile. Riivi parmesan, puista seegi vormile peale. Nirista peale veidi oliiviõli. Küpseta vormi 190 kraadi juures 30 minutit. Ennes söömist puista vormile värsket basiilikut ja musta pipart.

Retsepti ja foto autor: Mari-Liis Ilover