Moos:
Pane kastrulisse sulatatud maasikad ja mesi. Kuumuta keskmisel kuumusel 10-15 minutit ja peale seda keera kuumust juurde, et moos hakkaks keema. Sega moosi ja keeda umbes 10 minutit, et moos hakkaks veidi paksenema. Tõsta moos tulelt ja sega sisse Chia seemned ning vanilje. Jäta jahtuma ja paksenema.
Ruudukesed:
Valmista ette küpsetusvorm. Selleks võta ristkülikukujuline ahjuvorm (näiteks 20x24cm) ja kata selle põhi ja ääred küpsetuspaberiga. Äärtest võiks paberist olla rohkem, et saaksid hiljem küpsetise mugavalt vormist välja tõsta.
Purusta pool kaerahelveste kogust köögikombainis, et saada jahu. Sega suuremas kausis purustatud ja terved kaerahelbed ning küpsetuspulber. Lisa kahvliga purustatud banaan ja mesi ning sega, kuniks tainas moodustab ühtlase palli.
Pane 2/3 segust ahjuvormi põhja ja vajuta sõrmi või lusikat kasutades ühtlaselt kogu vormi põhjale. Vajuta pigem tugevalt kinni, et segu jääks tugev. Määri põhjale varasemalt tehtud ja seisnud maasikamoos. Ära pane moosi äärtele, sest muidu kõrbeb moos ahjus olles ära. Puista peale ülejäänud kaerahelbesegu ja kui vaja, siis vajuta see õrnalt sõrmedega moosi külge.
Küpseta 180 kraadi juures 25-30 minutit, kuniks küpsetis on pealt kuldpruun. Lase täielikult vormis jahtuda ja lõika alles hiljem ruutudeks või ristkülikukujulisteks batoonideks. Sobib gluteenitalumatuse korral (sel juhul kasuta gluteenivaba märgistusega kaerahelbeid).
Retsepti autor: Kati Lehepuu