M

Kohupiima-purukook maasikate ja rabarberiga

10

60 min

Vaja läheb:

Tainas:
200 g nisujahu
50 g suhkrut
näpuotsaga soola
100 g võid

Kohupiimatäidis:
400 g maitsestamata kohupiima
5 sl hapukoort
5 sl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
2 muna

Lisaks:
1 pakk (300 g) Härmavilja külmutatud maasika-rabarberi segu
1 sl tärklist
2 sl suhkrut

Tee nii:

1. Sega suures kausis jahu ja suhkur vähekese soolaga.
2. Tükelda või kuubikuteks, sega jahusegusse. Näpi sõrmede vahel puruseks.
3. Kata 20 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga, määri servad võiga.
4. Laota küpsetuspaberile 2/3 sõmerast segust, suru kergelt kokku.
5. Sega kohupiimatäidiseks kõik selleks vajaminevad ained. Vala kohupiimatäidis põhjale.
6. Lõika külmunud maasikad terava noaga seibideks või lihtsalt väiksemateks tükkideks.
7. Sega maasikatükid ja rabarberid tärklisega. Laota kohupiimatäidisele ja raputa peale 2 sl suhkrut. Puista peale ülejäänud purusegu.
8. Küpseta 200 kraadises eelkuumutatud ahjus u 45 minutit, kuni kook on tahenenud ja pealt kuldne. Lase enne söömist jahtuda.

Retsepti autor: Mari-Liis Ilover