M

Mahlane õunastruudel võiga pärmi-lehttaignaga

6

40 min

Vaja läheb:

1 pakk Härmavilja pärmi-lehttaigen võiga
30 g võid
3-4 õuna
1 tl kaneeli
50 ml pruuni suhkrut
Sidrunimahl
1 muna
2 sl kristallsuhkrut

Tee nii:

Tee nii:
1. Valmista õunad. Koori ja viiluta õunad õhukesteks viiludeks.
2. Sulata pannil keskmisel kuumusel või. Lisa suhkur ja sega läbi.
3. Tõsta pannile õunad ja kuumuta neid mõned minutid. Lisa ka kaneel ja piserda pannitäit sidrunimahlaga.
4. Hauta veel mõned minutid, kui õunad on pehmed ja kergelt karamellistunud.
5. Tõsta pannilt ära ja jahuta õunad.
6. Rulli jahusel pinnal mõlemad tainaplaadid õhemaks ja ühesuuruseks ristkülikuks.
7. Tõsta alumine tainaplaat küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Laota õunad sinna tainaplaadile nii, et ääred jäävad tühjaks. Tõsta peale teine tainatükk.
8. Vajuta kahvliga ääred kinni ja lõika ülemisele tainaplaadile 4-5 sisselõiget.
9. Klopi muna vähese veega lahti ja pintselda ülemist tainaplaati munaseguga. Puista üle kristallsuhkruga.
10. Tõsta eelkuumutatud ahju 200 kraadi juurde ca 20 minutiks või seni, kuni õunastruudel on kuldne ja küps.
11. Naudi vanillikastme või vanillijäätisega.

Retsepti autor: Tuuli Mahtisen