1. Eelsoojenda ahi 200 kraadini.
2. Eralda munavalged munakollastest.
3. Lisa näpuotsaga soola ja 1 tl õunaäädikat või sidrunimahla ja vahusta.
4. Lisa vähehaaval suhkrut ja vahusta tugevaks vahuks.
5. Vähenda mikseri kiirust ja lisa tl kartulijahu ja sega ühtlaseks.
6. Pane ahjuplaadile paber ning õlita see kergelt, et põhi pärast paberilt kätte saada.
7. Pane pavlova põhi plaadile ja aseta ahju ning keera kuumus 150 kraadi peale.
8. Küpseta 60 minutit. Kui põhi hakkab kollaseks värvuma, vähenda kuumust 135-140 kraadini.
9. Ava ahjuuks ja lase põhjal 30 minutit ahjus kuivada.
10. Kuumuta 50 ml vahukoort, keera kuumus maha ja lisa tükeldatud šokolaad, sega kuni šokolaad on sulanud ühtlaseks. Kui šokolaadisegu tundub liiga paks, lisa veel veidi vahukoort.
11. Vala vedel šokolaad pavlova põhjale.
12. Vahusta vahukoor vaniljesuhkruga, soovi korral lisa 1 tl suhkrut.
13. Pane vahukoor jahtunud šokolaadi kihile ja vala peale külmutatud marjasegu.
14. Lisa värskeid maasikaid ja vaarikaid ning serveeri.
Retsepti autor: Retseptisahtel