Pane eelnevalt sulanud rohelised oad soolaga maitsestatud kuuma vette, lase keema tõusta. Ära keeda ube rohkem kui 2-3 minutit! Kurna oad ja pane need paariks minutiks jääkülma vette seisma. See aitab säilitada nende värske maitse ja ilusa värvi. Kurna oad uuesti ja pane need suurde kaussi. Lisa spinatilehed, jämedalt hakitud kreeka pähklid, peeneks hakitud punane sibul ja fetajuust. Sega ühtlaseks.
Väiksemas anumas sega oliivõli, valgeveiniäädikas, mündilehed, purustatud küüslauk, sool ja pipar. Võta maitsestamisel arvesse, et feta on üsna soolane. Purusta salatikaste saumikseriga ühtlaseks. Vala saadud kaste salatile, sega ühtlaseks ja pane enne serveerimist vähemalt pooleks tunniks külmkappi, et maitsed ühtlustuksid. Sobib gluteenitalumatuse korral.
Retsepi autor: Kati Lehepuu