1. Vooderda 18 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga. Vooderda paberiribaga ka vormi ääred.
2. Purusta küpsised ja sulata või. Sega küpsisepuru hulka kakao ja sulavõi. Suru küpisemass vormi põhja ja äärtele. Tõsta vorm külmkappi.
3. Vala marjad potti ja lisa 75 ml vett. Kuumuta marjasegu keskmisel kuumusel ja lase mõned minutid podiseda. Jahuta 10 min ja vala siis marjasegu kannmikserisse. Lisa suhkur ja töötle marjad püreeks. Vala nüüd marjapüree tagasi potti ja kuumuta keskmisel kuumusel. Sega väikeses tassis maisitärklis 50 ml külma veega. Vala tärklisesegu marjapüree hulka. Sega ja kuumuta kuni marjapüree pakseneb, selleks kulub umbes 10 min. Tõsta siis kuumalt pliidilt kõrvale, lisa vanill ja võitükid. Sega kuni või on sulanud. Lase kreemil täielikult jahtuda ja määri siis küpsisepõhjale ühtlase kihina laiali. Tõsta tunniks ajaks külmkappi.
4. Šokolaadikihi jaoks haki šokolaad väikesteks tükkideks. Kuumuta väikseses potis koor keemiseni, tõsta siis kuumalt pliidilt kõrvale ja lisa šokolaaditükid. Sega kuni saad ühtlase kreemi. Viimaks lisa ka või ja rumm. Vala šokolaadikreem marjakihile ja lase 3-4 tundi külmkapis taheneda.
5. Eemalda kook vormist. Kaunista murelitega ja puista peale soolahelbeid.
Retsepti aurot: Merilin Siimpoeg